Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négycsillagos tábornok Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. május 28. 16:28

A napokban Szentendrén tett munkalátogatást Edward A. Rice vezérezredes, az USA Légierő Képzési és Kiképzési Parancsnokság parancsnoka, aki a Honvéd Vezérkar vendégeként tartózkodott Magyarországon. A négycsillagos tábornokot Pintér Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem főnöke kísérte el.

A tábornok és a kíséretében tartózkodó munkatársai aZ MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) szentendrei objektumában két órás villámlátogatás keretében átfogó tájékoztatást kaptak a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség képzési és kiképzési rendszeréről, módszereiről. A tájékoztató keretében a Honvéd Vezérkar személyügyi és kiképzési szerveinek egy-egy munkatársa ismertette a magyar célkitűzéseket, az intézményrendszert és a főbb tapasztalatokat.

A látogatás második részében Mikusi Zsolt ezredes, a bázis parancsnoka tájékoztatta a vendégeket a MH KKB feladatrendszeréről és képességeiről. Ezt követően a bázis legújabb, NATO által akkreditált nemzetközi kiképzési (C-IED, Képezd a Kiképzőt) képességével, a jövőbeni feladatokkal és célokkal ismerkedtek meg a küldöttség tagjai Babos Sándor főhadnagy előadásában.

A rövid program végén a helyőrségi zenekar két amerikai indulót játszott el a vendégek tiszteletére.


 Fotó: A szerző felvételei