Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önismereti tréning a Norvég Programra pályázóknak

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. január 26. 10:03

A katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programján belül, egy napos önismereti tréning indult Tatán január utolsó hetében. A programon azok a katonák vettek részt, akik jelentkeztek olyan munkahely megtartó, vagy munkahely teremtő képzésre, melyeket a norvég projekt támogat.

A foglalkozást Oláh László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium, Személyzeti Főosztály, Humánszolgálati Osztály osztályvezető-helyettese, és Gazdag Attila a Norvég Program területi képviselője vezette, melyen az álláskereséshez, és annak megtartásához kaptak praktikus tanácsokat a katonák.
A tréningen szó esett mindenről, ami e téma köré csoportosítható, kiemelve a verbális és non-verbális kommunikáció szoros kapcsolatát és fontosságát.

A bemutatkozás gyakorlati foglalkozással indult, ahol nem csak saját, hanem a korábban felszólaló rövid bemutatkozását is el kellett a hallgatóknak ismételni. A szóbeli és gesztikulációs hibákat, valamint a jó megoldásokat is kiemelve, Oláh alezredes Úr különböző kommunikációs fogásokkal, trükkökkel, tanácsokkal próbálta tökéletesíteni a soron következő ember szavait, mozdulatait.
A rendezvény résztvevői megtanulhatták az önéletrajz, és a motivációs levél elkészítésének fogásait, a különböző szituációs gyakorlatokkal pedig a testbeszéd, a szemkontaktus, és kommunikáció lényeges elemeit egy személyes interjú során.
Ezt a tudást, főleg azok hasznosíthatják, akik a közeljövőben távoznak a honvédség kötelékéből, de nem elhanyagolható az sem, hogy emberi kapcsolataikban és a mindennapok kommunikációjában is abszolválhatják az önismereti tréningen elhangzottakat.

1595896208