Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az időjárás és a szintkülönbség nehezíti a versenyt

Szöveg: Szűcs László |  2010. január 26. 10:16

Crossfutás. Mostanában így nevezik a terepfutást, amelynek nehézsége a terepi adottságokban rejlik. A sportágnak ennek ellenére nagyon sok rajongója van, évente több versenyt is rendeznek crossfutás híveinek. Legközelebb, február 28-án, Tatán.

A Magyar Honvédség egyik legnagyobb helyőrségében, Tatán is nagy hagyománya van a crossfutásnak. A Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület (TTT-HSE) Tömegsport Szakosztálya, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár idén immár hetedik alkalommal rendez versenyt a crossfutás szerelmeseinek.

A Tata közelében található Bakodi-tavon, február 28-án megrendezendő versenyt nehezíti, hogy téli időjárási körülmények között várják az indulókat, azaz akár havas, vagy sáros-latyakos pálya is megkeserítheti a futók életét – árulta el a honvedelem.hu érdeklődésére Kárász Erika, a tömegsport szakosztály vezetője, a verseny egyik szervezője. Emellett pedig szintén komoly kihívás lesz a versenyzőknek, hogy a kijelölt pályán nagyok a szintkülönbségek.

A versenyre előzetesen és a helyszínen is lehet jelentkezni – tudtuk meg a szervezőtől. A gyermekeknek másfél, a felnőttek pedig hat kilométeres a versenytáv. Külön kategóriában indulhatnak a katonák, akiknek viszont csak négy kilométert kell teljesíteniük, ám ezt gyakorló öltözetben.

A 11 órakor kezdődő verseny után a szervezők mindenkit meleg teával és zsíros kenyérrel várnak – tette hozzá Kárász Erika.

A VII. Tatai Téli Tankodrom Crossfutás versenykiírása, és a nevezés feltételei a TTT-HSE honlapján tekinthetők meg.

 

Címkéksport