Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öt nap – tíz tárgyalás

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. június 21. 14:10

Hazaérkezett afganisztáni útjáról a honvédelmi miniszter vezette küldöttség. Az öt nap során dr. Hende Csaba ellátogatott minden magyar egységhez. A minisztert elkísérte Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke és Deák János, a miniszteri tanácsadó testület vezetője is.

Hende Csaba tárgyalt Abdul Rahim Wardakkal, az afgán kormány védelmi miniszterével, akivel a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport táborának bővítési lehetőségeiről egyeztetett. A Stanley A. McChrystal vezérezredessel, az ISAF főparancsnokával folytatott megbeszélésen a magyar katonák biztonsági helyzetének javításáról, David M. Rodriguez altábornaggyal, az ISAF Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával a magyar szerepvállalás további erősítéséről volt szó.

A látogatás során a honvédelmi miniszter tájékozódott katonáink biztonsági helyzetéről, feladataikról, ellátásukról. Hende Csaba bejelentette: az afganisztáni misszióban tapasztalt hiányosságokkal kapcsolatban vizsgálatot rendelt el. A látogatás tapasztalatairól a honvédelmi miniszter tájékoztatja az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságát.

1595903455