Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pénzügyi szakértői csoport látogatása Pápán

Szöveg: Pelsőci Miklós főhadnagy |  2011. május 6. 16:31

A megkezdett humán erőforrás-fejlesztésről, a modernizációs beruházásokról, a környezetvédelmi-mentesítési munkálatokról is szó volt azon a látogatáson, amelyen – a magyar EU- elnökségi rendezvények keretében – az ATHENA Special Committee pénzügyi munkacsoport szakértői látogattak el az MH Pápa Bázisrepülőtérre.

A delegációt elkísérte Fodor Péter ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Kontolling és Szabályozási Főosztály, Kontrolling Osztály vezetője és Gulyás Lajos őrnagy, a HM KPH, Nemzetközi Igazgatóság, Nemzeti Együttműködési Osztály főtisztje. A magas rangú diplomatákat a bázis parancsnoka, Domonkos Miklós ezredes és John Zazworsky ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoka fogadta a helyi Csapat Művelődési Otthon dísztermében.

A május 5-i, félnapos program a két parancsnok – vetítéssel szemléltetett – tájékoztatójával kezdődött, amelyet a logisztikai hátteret biztosító NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség (NAMA) vezérigazgató-helyettesének, Szarvas Lászlónak a beszámolója egészített ki. Szó volt a 2008-ban elindított C-17-es projekt sikeres kibontakozásáról, a megkezdett humán erőforrás-fejlesztésről, a laktanya-rekonstrukciós program keretében végzett modernizációs beruházásokról, illetve a végrehajtott átfogó környezetvédelmi-mentesítési munkálatokról.

Ismertették a NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség- (SAC) program jelenlegi állását, az elért eredményeket, amelyek a bázison települő három szervezet példaértékű együttműködését dicsérik.

Az ülést követően a vendégek megtekintették a tájékoztatón is elhangzott fejlesztéseket, szemügyre vették a repülőteret kiszolgáló földi egységek csúcstechnikai eszközeit.

A statikus bemutató csúcspontját az jelentette, amikor a pénzügyi szakértők megszemlélték a SAC 01 lajstromszámú Boeing C-17-es óriásgépet. A program zárásaként a repülőtéren szolgálatot teljesítő két Rosenbauer Panther- típusú tűzoltó gépjármű látványos dinamikus bemutatója ejtette ámulatba a vendégeket.

 

1595918159
1595918159

 Fotó: Szabó Lajos zászlós