Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tiszteletadás a hős katonanő koporsójánál

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. augusztus 27. 20:22

Vasárnap délelőtt érkezik haza a Pappné Ábrahám Judit földi maradványait szállító repülőgép. A posztumusz hadnagy előtt bajtársai, a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar vezetői is fejet hajtanak. A koporsó katonai tiszteletadással történő fogadása a gyászoló hozzátartozók részvételével, a sajtó nyilvánossága előtt zajlik majd Kecskeméten.

Az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison augusztus 29-én, vasárnap – előreláthatóan – 10.00 órakor fogadják a Pappné Ábrahám Judit földi maradványait Afganisztánból hazaszállító repülőgépet. A nemzeti zászlóval letakart koporsót katonai tiszteletadás mellett emelik ki a gépből, hogy a hétfő hajnalban történt orvtámadás során meghalt katonanőt szülőfalujába, végső nyughelyére szállítsák.

Az eseményen jelen lesz és a posztumusz hadnagyra emlékezik dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere. Ott lesz Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a hősi halált halt katonanő parancsnoka és bajtársai is.

A Honvédelmi Minisztérium kéri a sajtó tisztelt munkatársait, hogy legkésőbb 08.45 óráig érkezzenek a helyszínre a bázisra történő beléptetés bonyolultsága miatt.

Fotó- és film felvételéhez a nagy távolságból is jó minőségű képeket készítő eszközökről szíveskedjenek gondoskodni.

Kérik emellett, hogy a gyászoló családot ne fényképezzék!
Velük nem lesz lehetőség interjúk készítésére sem.

Várhatóan részt vesz a Magyar Honvédség hősi halottjának fogadási szertartásán a már Magyarországon gyógyuló bajtárs, dr. Dani Fruzsina főhadnagy, a hétfő hajnali támadás egyik súlyos sérültje is. Mint ismeretes, a katonaorvos főhadnagy sebeivel mit sem törődve segített az afganisztáni helyszínen a robbanások után társai mentésében. Reményeink szerint a szemtanú a katonai tiszteletadással történő szertartást követően – elöljáróinak társaságában – rövid nyilatkozatot ad a sajtónak.