Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tíz év a sport jegyében

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. március 28. 14:21

Tízéves jubileumi közgyűlést rendezett Budapesten a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) március 28-án, szerdán délelőtt.

1595933424
Megnyitójában Farkas László, a szervezet elnöke kiemelte: habár a HOSOSZ előtt is volt élet, 2002-ben az alapítók célja az volt, hogy létrejöjjön egy szervezettebb formájú érdek-képviseleti szervezet, amely összefogja a honvéd sportegyesületek honvédelem érdekében végzett munkáját. Ezt követően Juhász László nyugállományú alezredes, tiszteletbeli elnök és egykori alapító idézte fel a 2002-es megalakuláshoz vezető utat és a kezdeti időszakot, majd Földvári Gábor, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárságának titkárságvezetője tolmácsolta a tárca vezetésének jókívánságait a megjelentek számára. Mint mondta, a HOSOSZ példáján tökéletesen látszik, hogy a tenni akarás felül tudja írni az akadályokat, hiszen a szervezet annak ellenére is eredményesen és sikeresen működik, hogy a takarékos költségvetés mindenkitől lemondásokat, áldozatokat kíván meg.

Földvári Gábor arra kérte a szervezet illetékeseit, hogy a jövőben is tartsák életben az előző generációk és az általuk képviseltek tudását, tapasztalatait és sportszeretetét, és adják azokat tovább a fiataloknak. Külön kiemelte a HOSOSZ jelentőségét a honvédség társadalmi kapcsolatainak ápolása terén, majd köszönetet mondott az eddigi tíz év munkájáért és további sikereket kívánt a jövőre nézve.

Az eseményen elismerések átadására is sor került.

1595933424
 
1595933424
 

 Fotók: Dévényi Veronika