Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túl a negyvenezer látogatón

Szöveg: Szűcs László |  2012. június 1. 14:56

Lassan fél éve, tavaly december 8-án indult el a Honvédelmi Minisztérium által üzemeltetett www.hadisir.hu internetes oldal. A honlap – amelyet az elmúlt hónapokban több mint negyvenezer látogató keresett fel – hamarosan új keresőfelülettel bővül.

Maruzs Roland őrnagy, a HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály osztályvezető-helyettese, a honlap tartalomfelelőse a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: hatalmas siker a minisztérium által üzemeltetett, tavaly december 8-án elindult www.hadisir.hu oldal. A honlapnak eddig több mint negyvenezer látogatója volt; akadt, aki a második világháborúban elesett hozzátartozóját kereste, de szép számmal voltak olyanok is, akik egész egyszerűen csak érdeklődtek a téma iránt.

1595936706
Az oldal látogatottságával párhuzamosan a hagyományőrző és hadisírgondozó osztályhoz érkező e-mailek és a postai levelek száma is jelentősen megnőtt az utóbbi időben: naponta tucatnyi megkeresés érkezik elektronikusan és hagyományos úton is – emelte ki Maruzs őrnagy, akitől megtudtuk azt is, hogy a honlapon belül van egy felület – a Hősök arcképcsarnoka –, ahová mindenki beküldheti a világháborús harcokban elesett felmenője fotóját, s a hadisírgondozók elhelyezik azt a hősi halott bajtársak portréi között. Ide eddig négyszáz fotó érkezett.

A honlap indulása óta mintegy ezer fénykép került fel az adatbázisba a különböző hadisírokról és hősi temetőkről, jelenleg tizenhat ország területén lévő magyar hősi temetési helyek fotói között kutathat és nézelődhet a látogató – húzta alá az őrnagy.

„A weboldal tartalmát folyamatosan bővítjük, a tervek szerint hamarosan egy olyan keresőfelülettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, amely az egykori szovjet hadifogolytáborok rendszerébe enged bepillantást. A hónapok óta készülő új felület eddig ismeretlen volt az internetezők között, és ilyen jellegű összefoglaló munka nyomtatásban sem jelent még meg az egykori lágervilágról" – mondta Maruzs Roland őrnagy.