Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új katonai járművek a Rábától

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. december 28. 7:16

A Rába Jármű Kft. bruttó 14,1 milliárd forint értekben szállít katonai járműveket a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének.

A Rába Jármű Kft. bruttó 14,1 milliárd forint értekben szállít katonai járműveket a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének – tette közzé a Rába a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Rába Jármű Kft. és a Honvédelmi Minisztérium 2003 áprilisában egy 15 évre szóló együttműködési keretszerződést írt alá, amelynek értelmében 2018-ig a társaság nemzetközi partnereivel együttműködve terepjárókat szállít a Honvédségnek.

A Rába most katonai szállítójárműveket, valamint különleges felépítmények hordozására alkalmas járműveket szállít a katonaságnak egy kétéves időszakra aláírt kiegészítő megállapodás keretében.

A járművek egy része a speciálisan a magyar haderő számára fejlesztett Rába H típusjelű járműcsaládba tartozik, más részük élvonalbeli külföldi partnerektől beszerzett, átalakított jármű.

A társaság korábbi közlése szerint a Rába Nyrt. árbevétele az év első kilenc hónapjában 11,8 százalékkal 40,903 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A nettó nyereség ugyanebben az időszakban 45,6 százalékkal volt kevesebb, 623 millió forintot tett ki.