Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Úszó erőd tizedszerre

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. július 14. 16:59

Az összetartozás, a szolidaritás, a vállalkozó kedv kiváló példája az idén 29. alkalommal megrendezendő Balaton-átúszás, amelyen immár tizedik alkalommal vesz részt a Magyar Honvédség Úszó Erődje.

Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, aki egy évtizede az Úszó Erőd megalakításának kezdeményezője volt, hangsúlyozta: a Magyar Honvédség évről-évre a Balaton-átúszás technikai hátterének biztosításában is jelentős szerepet játszik.

Ha az időjárás kegyes lesz, akkor a nyár egyik legjelentősebb hazai sportprogramját, a nem kis fizikai, és mentális felkészültséget igénylő 5,2 kilométeres távot július 24-én, szombaton úszhatják le a résztvevők. Ugyanakkor, ahogyan a szervezők fogalmaztak, a legfontosabb a biztonság. Ezért tartalék napokat is beiktatnak, egy nappal, de akár egy héttel is elhalaszthatják a Balaton-átúszást.

A rendezvény sportértéke mellett tökéletes nyári program a Révfülöpre és Balatonboglárra látogatók számára. Az elmúlt évben 27 országból 9200-an úszták át a Balatont, sokan családjukkal, barátaikkal érkeztek. A szervezők idén is legalább ennyi sportembert várnak. A reggel 8 órakor kezdődő, Révfülöp és Balatonboglár közötti megmérettetés komoly biztonsági intézkedések mellett zajlik. A rajt előtt minden indulót orvos vizsgál meg, úszás közben pedig 20-30 méterenként figyelik a versenyzőket. A katonák, a katonai tanintézetek hallgatói, köztisztviselők, közalkalmazottak saját elhatározásukból teljesítik az 5,2 kilométeres távot, népszerűsítve ezzel a Magyar Honvédséget. (A rendezvényre történő regisztrálási lehetőséget honlapunkon megtalálják.)

1595904614
 

A Balaton-átúszás köré ebben az évben is számos érdekes és izgalmas program épül, többek között a honvédség bemutatóval, érdekes és látványos programmal (katonazenekar, kézifegyver bemutató, toborzó pont, repülőgép szimulátor) várja az érdeklődőket.
Külön érdekessége az idei Balaton-átúszásnak, hogy azon elindulnak a közelmúltban több Európa bajnoki érmet is hazaszállító magyar ökölvívó válogatott tagjai, mint ahogy – az Úszó Erődhöz hasonlóan – ezúttal tízedik alkalommal áll rajthoz Martinek János kétszeres olimpiai bajok honvédos öttusázó.

A versenyről további információkat a www.balatonatuszas.hu honlapon, az „Úszó-Erőddel" kapcsolatosan pedig a www.hososz.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.

1595904614