Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi nap a Gáspár iskolában

Szöveg: honvedelem.hu / kecskemetilapok.hu |  2010. október 19. 8:11

Az elmúlt héten negyedik alkalommal rendeztek rendhagyó honvédelmi napot a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola Gáspár András Intézményegységében, ahol egyébként tanítják is a katonai alapismereteket.

A versenyre Kandó Kálmán és a Szent-Györgyi Albert Középiskolából, valamint a Katona József Gimnáziumból is érkeztek csapatok, hogy a különböző ügyességi és elméleti feladatokban összemérjék tudásukat. A katonai és rendőrségi bemutatóval színesített megnyitó után kezdődött a viadal.

A programot többek között honvédelmi totó, hatástalanított kézifegyver időre történő szétszedése, és lövészet színesítette. A csapatoknak akadálypályát kellett leküzdeniük, íjjal és lőfegyverrel is támadást intéztek a céltáblák ellen. Foglalkozásokat tartottak a büntetés-végrehajtási intézet, a katasztrófavédelmi igazgatóság, valamint a városi rendőrkapitányság helyszínelő alosztályának munkatársai.

Nagy érdeklődés kísérte a közelről megtekinthető airsoft fegyvereket, valamint Szabó Zoltán „Topi" világbajnok vadászpilóta előadását is. A versenyben a győzelmet a házigazda iskola egyik csapata szerezte meg.

Fotó: kecskemetilapok.hu