Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Sportközpont, Nagy Háború és különleges búvárok

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. április 4. 9:11

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

A társadalmi és honvédelmi nevelés új helyszíne

A napokban átadták Magyarország második Honvédelmi Sportközpontját Baján, aminek legfontosabb feladata a rendszeres testmozgás népszerűsítése, illetve az, hogy a honvédelmi szempontból hasznosítható tudást önkéntes alapon, szervezett keretek között sajátíthassák el az érdeklődők. A multifunkcionális sportközpont létesítményei a hazafias és honvédelmi nevelésen túl közösségi térként is funkcionálnak majd.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

Búvárok közt az élen

A szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár különleges műveleti csoportjában szolgáló M.A. zászlósnak elsőként sikerült teljesítenie a különleges erők harci búvár alaptanfolyamát (Special Forces Combat Diver Qualification Course). A kurzusnak az egyesült államokbeli Key West-i kiképzőközpont adott otthont.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

57 ország, 1700 fénykép: új perspektívában a Nagy Háború

„Az első világháború az emberiség elmúlt 200 évének a legfontosabb periódusa” – mondta el a honvedelem.hu-nak adott interjúban Szalay-Berzeviczy Attila közgazdász, fotóművész, akinek március 28-án mutatták be „A Nagy Háború százéves nyomában – Szarajevótól Trianonig” című kétkötetes könyvének első részét, a Mathias Corvinus Collegium Press gondozásában. A több mint négyszáz oldalas kötet létrejöttében a HM Zrínyi Nonprofit Kft. is közreműködött.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem