Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvét Afganisztánban

Szöveg: kormany.hu |  2011. április 27. 7:43

A hagyományokat megtartva ünnepeltek a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport katonái Afganisztánban húsvétkor.

A tábor református lelkésze nagyhéten ünnepi istentiszteletet tartott: virágvasárnapon, majd nagycsütörtökön, nagypénteken és húsvét vasárnapján. Ezeken – felekezettől függetlenül – sokan vettek részt.

Húsvét hétfő a hölgyek köszöntésével indult. A bátrabb férfiak húsvéti versmondó versenyen szavaltak a tábor nőkből álló zsűrije előtt. A legjobbak kézzel festett tojást kaptak. Természetesen a locsolkodás sem maradhatott el. A szódásüveg, a vödör és a tűzoltó fecskendő megtette hatását…

A lányok csokinyulat, csokitojást, illetve saját maguk által festett tojásformájú kavicsokat osztottak viszonzásul a locsolkodóknak.

A tábor szakácsai magyaros ízeket varázsoltak az ünnepi asztalra, a délutánt pedig sportversenyek tették izgalmassá. Volt itt asztalifoci-bajnokság, pingpongverseny és természetesen – a hagyományoknak megfelelően – nemzetközi kispályás labdarúgótorna magyar, montenegrói és amerikai csapatokkal.


 (Kép és szöveg: PRT-szóvivő)