Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ideiglenesen nem repülhetnek a brit Hawk kiképzőgépek

Szöveg: JETfly |  2010. július 30. 11:48

A brit védelmi minisztérium bejelentette, hogy ideiglenesen felszállási tilalommal sújtotta azokat a Hawk kiképzőgépeket, melyekbe a Martin Baker Mk. 10-es katapultüléseit építették be. Az ülés hibájára július 27-én, a RAF Valley légibázis egyik Hawk gépének átvizsgálása során derült fény, ugyanakkor a felfedezett problémáról bővebb információkat nem hoztak nyilvánosságra.

Az eset miatt – a hiba okának feltárásáig – nem repülhetnek a brit királyi légierő Valley (Anglesey szigetén), Leeming (Yorkshire) és Scampton (Lincolnshire) légibázisán állomásozó Hawk kiképzőgépek sem. A gépeket egyenként fogják átvizsgálni, egyelőre még nem tudható, hogy ez pontosan mennyi időt fog igénybe venni, így a kiképzési repülésekben is várható kisebb fennakadás.

Részletesebb információ ugyanakkor még arról sincs, hogy a katapultülés hibája a brit királyi légierő hány Hawk kiképzőgépét érinti, a RAF Valley légibázisán például körülbelül 50 db Hawk állomásozik. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az eset érinti a Red Arrows gépeit is.