Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

India véderőattaséját fogadta a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese

Szöveg: Honvéd Vezérkar | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2023. március 20. 20:25

Vijayant Singh ezredest, a hazánkba akkreditált, prágai állomáshelyű indiai véderőattasét fogadta hivatalában Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese március 20-án.

LALA0139

Sándor Zsolt altábornagy a találkozón elmondta, hogy Magyarország stratégiai partnerének tekinti Indiát, és hazánk elkötelezett az Indiával fennálló kapcsolatok átfogó fejlesztése, illetve a két nemzet közötti barátság elmélyítése mellett. A Honvéd Vezérkar főnökének helyettese úgy fogalmazott: a hagyományos gazdasági, kereskedelmi és személyes kapcsolatokon túl, szoros együttműködésre törekszünk kül- és biztonságpolitikai kérdésekben, valamint a fegyveres erők humánerőforrás-fejlesztési és modernizációs kérdéseiben, két- és többoldalúan egyaránt.

LALA0145

Az altábornagy kiemelte, hogy a két ország közötti, hagyományosan baráti kapcsolatok, amelyek közös értékeken, demokratikus elveken és kölcsönös érdekeken alapulnak, mentesek a vitás kérdésektől, és szilárd keretet biztosítanak a nemzetközi fórumokon való kétoldalú szerepvállaláshoz és együttműködéshez.

LALA0155