Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Innováció és emlékezet

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 21. 10:05

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Gyümölcsöző kanadai-magyar együttműködés

A digitális immerzió élvonalába tartozó CAE kanadai high-tech vállalat alapításának 75. évfordulóját ünnepelte Budapesten, a Normafa Rendezvényházban, december 12-én, hétfőn. A 2009 óta magyar leányvállalattal is rendelkező csúcstechnológiai cég a fejlesztésen kívül több ponton igyekszik hozzájárulni a Magyar Honvédség sikereihez: a vadászpilóták képzésével az NFTC programjukon keresztül, az A319-esek pilótáinak felkészítésére alkalmas szimulátorok gyártásával és a H-145M forgószárnyas pilóták szimulátoros képzésével.

A teljes tudósítás itt érhető el.

20221212_cae_szimulatoros_001

Muhr Othmárra, a limanowai csata hősére emlékeztek

A limanowai csata emléknapján, december 11-én Muhr Othmárra emlékeztek a soproni Deák téren. Az ünnepségen a honvédelmi tárca képviseletében Szabóné Szabó Andrea alezredes, a HM Katonai Örökség Főosztályának főosztályvezető-helyettese vett részt.

A teljes tudósítás itt érhető el.

20221212_limanowa_muhr_09

Védelmi innováció magyar szemszögből

Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogyan tudjuk radikálisan újragondolni az egyéni és szervezeti tanulási folyamatainkat - hangsúlyozta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Innovációs és Képességfejlesztési Főosztályának miniszteri biztosa a Trend FM „A Nap Vendége” című műsorában december 13-án, kedden.

A teljes tudósítás itt érhető el.

_.Interjú Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztossalKLAC3730
Címkékhonvédelem
Kapcsolódó cikkek