Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismert dallamok csendültek fel a katonazenekari fesztiválon

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szakál Szebáld |  2022. szeptember 3. 10:10

Szolnokon rendezték meg a XXV. Regionális Katonazenekari Fesztivált szeptember 2-án, pénteken. Színes repertoárral várták a zenét kedvelőket, a négy katonazenekar mellett fellépett a szolnoki Tisza Táncegyüttes is.

2022.09.02_katonazenekar_szolnokon 7

Szolnok város napja egy kedvelt programsorozat, ennek első programja volt a XXV. Regionális katonazenekari Fesztivál, amelyen a szakalaki bemutatót követően humoros, zenés produkciót hallgathatott a közönség. A katonazenekarokkal – az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarral, az MH Debrecen Helyőrségi Zenekarral, az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekarral, illetve a szolnoki Légierő Zenekarral - közösen fellépett a szolnoki Tisza Táncegyüttes is.

Az esemény megnyitóján Zsiga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a fellépőket és a közönséget. Elmondta: Szolnok és a katonaság története már nagyon régóta összefonódik, hiszen az első, Budapest-Szolnok vasútvonal átadásakor játszott először katonazenekar a városban. Akkoriban megreformálták a vasutat, hogy felgyorsuljon a közlekedés, napjainkban a katonaságon belül reformálnak meg egyes területeket annak érdekében, hogy mindig erős és naprakész legyen a honvédség. „Az erős helyőrség biztosítja azt, hogy Szolnok mindig egy fejlett, modern város lesz” – mondta a helyettes államtitkár.