Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ivóvíz a mélyből

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 21. 8:15

Afganisztánban az ivóvíz az egyik legnagyobb kincs. Igazából a vízutánpótlás ott megoldott, azokon a hegyektől övezett területeken, ahol tavasszal a megolvadt nagy mennyiségű hó táplálja a folyókat és tavakat. Azonban sok a síkságos terület, ott csak a föld mélyebb rétegeiben található megfelelő minőségű víz.

Az embereknek, akár több kilométernyi utat is meg kell tenniük ahhoz, hogy megfelelő ivóvízhez jussanak Ez Dahana-i Ghori járás, Charmga Larkhabi falu lakóinak többé már nem okoz problémát, hiszen egy víztárolóval büszkélkedhetnek, amely az MH Tartományi Újjáépítési Csoport támogatásával épült.

A kútból százharminc méter mélyből tör elő a tiszta, iható víz. Az ünnepélyes „csapmegnyitóra" a környező falu lakói is eljöttek, mindenki kannákkal és vödrökkel érkezett.

Rózsa Tibor ezredes, kontingensparancsnok az ünnepségen kiemelte: „Tudom, mennyire fontos a megfelelő ivóvíz mind az emberek, mind az állatok számára. Örülök, hogy e falu lakosainak nem kell többé az éltető víz hiányától szenvedniük."

1595873436
 

CímkékAfganisztán