Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izgalmas időutazás

Új programlehetőségekkel bővült a megújult Bálna Honvédelmi Központ

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kormány Gábor archív felvétele, mh175.hu |  2024. március 28. 8:57

Lézerharccal, gokarttal, szabadulószobákkal, iskolai tananyagba beilleszthető történelmi foglalkozásokkal, a honvédség múltját bemutató kiállítással és sok más izgalmas programmal várja látogatóit Budapesten a megújult Bálna Honvédelmi Központ.

Bálna_Honvédelmi_Központ_175_éves_a_Magyar_Honvédség_montázs1

A „175 éves a Magyar Honvédség” című kiállítással nyitotta meg kapuit tavaly a Bálna Honvédelmi Központ. Akkor elsősorban a haderő múltjával ismerkedhetett meg az a több mint 80 ezer látogató, aki a fővárosi intézménybe látogatott. Az első és második világháborús fegyverekkel, vetítésekkel és korhű díszletekkel felszerelt termek idén új tárlattal és interaktív programokkal egészültek ki. Március 15-e óta – hétfő kivételével – minden nap, hétvégén is várják a családokat, osztályokat és a honvédség iránt érdeklődőket a kiállításra.

A Tüzérterem Hunyadi János korától napjainkig tárja elénk a magyar tüzérség múltját. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum történészei által válogatott tárlat középpontjában Gábor Áron híres rézágyújának mása áll. Mellette, a Katonahőseink termében saját családjuk vagy ismerőseik katonahőseit kutathatják a látogatók a múzeum adatbázisában. A Hadiereklyéink termében pedig háborús hősök – kalandos utat bejáró – személyes tárgyai és relikviái láthatók.

Bálna_Honvédelmi_Központ_gokart

Mozgalmas programokkal várja a fiatalokat a Bálna -1. szintjén berendezett ARÉNA. Katonai akadálypálya, ejtőgéppel felszerelt mászófal, lézerharc pálya, szabadulószoba, sötétszobás éjszakai lőtér, valamint Lynx-harcjárművek mintájára épített gyerekgokart biztosítja a vendégek kikapcsolódását. Rendszeres programokat vezetnek továbbá szakképzett múzeumpedagógusok, míg iskolás csoportoknak a honfoglalástól a világháborúkig terjedő, tananyagba beilleszthető előadásokat tartanak.

Kapcsolódó cikkek
balna2

Hadrendben a Bálna!

2023. május 8. 20:27

175_eves_MH_kiallitas_20230509_14 copy

Indulhat a virtuális kiképzés?

2023. május 10. 13:14

20240315_Bálna_SZK_(0)

És Te megnézted már?

2024. március 22. 9:10