Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael figyelmeztette a Hamászt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. április 3. 7:12

Szilvan Salom izraeli kormányfő-helyettes pénteken figyelmeztette a Hamász radikális palesztin mozgalmat, hogy Izrael átfogó támadást intéz a Gázai övezet ellen, ha a szélsőségesek nem szüntetik be a területsávból Izraelre mért rakétacsapásokat. A politikus szavait közvetítette az izraeli állami rádió.

Salom azt hangoztatta: “Ha nem szűnnek meg az Izrael elleni rakétatámadások, akkor fokozni fogjuk a Hamász elleni akcióinkat". Hozzátette, nem hagyhatják, hogy terrorizálják a gyerekeket, minduntalan óvóhelyre kényszerítve őket.

A Hamász vezetői ugyanakkor arról számoltak be, hogy kapcsolatba léptek palesztin fegyveres csoportokkal és közölték velük, tartózkodjanak az Izraelt provokáló támadásoktól.

A Hamász-bejelentés előtt néhány órával az izraeli légierő több célpontot támadott válaszul Dél-Izraelben becsapódó rakétákra.

Az egyik izraeli légicsapásban három palesztin gyermek megsebesült. A támadást követően a Hamász-kormány azzal vádolta meg Izraelt, hogy a válság kiterjesztésére törekszik.

A Gázai övezet elleni tavalyi izraeli hadműveletnek az volt a célja, hogy véget vessen az Izrael elleni palesztin rakétatámadásoknak. Az elmúlt hetekben azonban a szórványos palesztin rakétacsapások száma megnőtt, amire Izrael légitámadásokkal válaszolt.