Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járőrbajnokság és túlélő tábor

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 26. 8:55

Kalandos történetre épült fel a mosonmagyaróvári városi kollégisták járőrbajnoksága, a MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság győri Toborzó és Érdekvédelmi Iroda szervezésében.

A történet szerint 1944 június 10-ét írunk. Egy bakonyi kis falu melletti, magyar honvédek által őrzött lőszerraktár állománya furcsa eseményekre lesz figyelmes. Nem is sejtik, hogy a közeljövőben egy B-24-es bombázó pilótájának és egy honvéd futárnak a megjelenése, valamint a raktár elleni támadás szervezésének napvilágra kerülése forgatja fel egyhangú napjaikat. Persze azért minden táborlakó élvezte a “katonaéletet"…

A résztvevők egyébként a tábor első napján fegyverismereti, tájékozódási, rendészeti, balesetvédelmi ismereteket sajátítottak el, valamint egy 6 km-es éjszakai túrán vettek részt. A második napi hajnali ébresztőt követően a 40 fiatalnak az erdős, hegyes terepen közel 15 km-t kellett megtenni, miközben különböző feladatokat küzdöttek le. Célba lőttek, sebesültet láttak el, kötelet másztak, gránátot dobtak, fegyvert szereltek, mindezek mellett térképről kellett tájékozódniuk, és történelmi kérdésekre kellett válaszolniuk.

1595875821
Néhány csapat navigációs hiba miatt kicsit „túlteljesítette" a távot.

Az induló 5 csapat tagjai fáradtan, de balesetmentesen teljesítették a versenyt és az eredményhirdetést követően jóízűen fogyasztották a maguk által elkészített tábori vacsorát.

A pilóta egyébként végül megmenekült, a résztvevők pedig már az őszi tábort tervezgetik.