Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Javult a Honvédkórházban fekvő sérült katonák állapota

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. május 26. 14:54

A 2011. május 17-i afganisztáni konvojbaleset legsúlyosabb sérültjét a Honvédkórház intenzív osztályon kezelik, állapota stabil, tudati funkciói javulást mutatnak. A másik – többszörös csonttörést szenvedett – sérült hétfőn sikeres gerinc-stabilizáló műtéten esett át, melyet követően korai rehabilitációja megkezdődhetett.

Tovább folytatódik az Afganisztánban a magyar katonák konvoját ért közlekedési baleset körülményeinek vizsgálata. Mint ismeretes 2011. május 17-én, előzés közben felborult egy M-RAP MaxxPro típusú, speciális aknavédelemmel ellátott gépjármű az afganisztáni Baghlan tartományban.

A baleset következtében Róth Orsolya és Dálnoki András posztumusz hadnagyok életüket vesztették, négy katonatársuk megsérült.

A német vizsgálat jegyzőkönyve alapján feltételezhető, hogy a gépjármű egyik kerekének menet közbeni defektje okozhatta a balesetet, ezért tovább folytatódik a körülmények tisztázása.

A Honvéd Vezérkar elrendelte minden M-RAP MaxxPro típusú gépjármű soron kívüli ellenőrzését, amelyet az amerikai féllel közösen hajtanak végre a magyar katonák.