Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is Szent László menet

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. május 26. 14:20

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár, valamint a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület idén is megrendezi a már hagyományos, Szent László menet elnevezésű teljesítménytúrát. A június 30. és július 1. közötti rendezvényt a szervezők a dandár egykori katonájának, a tavaly augusztusban, Afganisztánban súlyosan megsérült, majd két héttel később elhunyt Kolozsvári György posztumusz hadnagy emlékének ajánlják. (Felvételünk a tavalyi versenyen készült!)

A magyar lövészkatonák védőszentje, Szent László napja alkalmából a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár, illetve a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület idén is megrendezi a már hagyományosnak számító, Szent László elnevezésű teljesítménytúrát.

Az idei, június 30. és július 1. között megrendezendő verseny célja, hogy a katonáknak lehetőséget biztosítsanak egy komoly felkészültséget igénylő fizikai erőpróbára. Emellett a szervezők azt is szeretnék, ha a katonák és a civilek
közötti kapcsolat tovább erősödne.

A hivatalos versenykiírás szerint a Szent László menet több útvonalas, meghívásos teljesítménytúra. A versenyzők öt táv, illetve terepfutás között választhatnak. A „Szent László menet arany" elnevezésű táv során 71 kilométert kell teljesíteniük a Gerecse hegység legszebb részein. Az „ezüst" táv 50 kilométer hosszú, s az útvonalat ugyancsak a Gerecsében jelölték ki a szervezők. A „bronz" menetre nevezőknek 30 kilométeres túrára kell felszülniük, de lehet jelentkezni a 20 kilométeres, illetve a 8 kilométeres távra is. A terepfutás verseny pedig 20 kilométer hosszú.

A szervezők az idei teljesítménytúrát az alakulat hősi halott katonájának, a tavaly augusztusban, Afganisztánban súlyos sérüléseket szenvedett, majd két héttel később elhunyt Kolozsvári György posztumusz hadnagynak ajánlják.

A verseny távjait a katonáknak gyakorló egyenruhában és bakancsban, valamint meghatározott súlyú hátizsákkal kell teljesíteniük. A rendvédelmi szervek dolgozói számára előírás, hogy ruházatuknak a csapaton belül egységesnek kell lennie, míg a civil indulók felszerelésével kapcsolatban nincsenek megkötéseik, csak ajánlásaik a szervezőknek.

A versenyre az előnevezés június 10-ig tart. A nevezési díjról és a verseny részleteiről az érdeklődők a Szent László menet honlapján (http://szentlaszlomenet.weebly.com/) tájékozódhatnak.