Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jógaközpont a Nők Kertjében

Szöveg: Palotás Levente hdgy. |  2009. december 13. 8:08

Az USAID (United States Agency for International Development) amerikai szervezet finanszírozásában új jógaközpont épült Pol-e-Khomri-ban, az MH PRT táborától nem messze található úgynevezett „Nők Kertjében”. A nők kertje egy olyan komplexum, amely a város női lakóinak nyújt programokat és különböző lehetőségeket szabadidős tevékenységekre.

A megnyitó ünnepségen az MH PRT részéről a CIMIC-részleg képviseltette magát, de ez alkalommal a magyar vezetésű, amerikai-magyar Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) is tiszteletét tette az általuk mentorált afgán zászlóalj vezetőivel együtt. Az OMLT és az afgán zászlóalj közösen polifómokat, DVD lejátszót és a jóga órák megtartásához szükséges egyéb felszereléseket is adományozott a központ leendő vezetőinek, oktatóinak.

A jógaközpont fontos szerepet fog betölteni a környéken élő nők körében, mivel kiváló körülményeket fog teremteni a jóga gyakorlására, amely az afgán kultúrában a nők kedvelt szabadidős, egészségmegőrző tevékenysége. A jógaközpont által a nők kertje újabb olyan létesítménnyel gazdagodott, amely az afgán nők számára biztosít lehetőséget a kikapcsolódásra, szórakozásra, ezáltal egy kis lépéssel tovább javítva a városban a nők helyzetét.