Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre szállhat fel a szupergép

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. február 18. 8:53

Vlagyimir Popovkin vezérezredes, az orosz védelmi miniszter helyettese szerint az új, ötödik generációs harcászati repülőgép legelső felszállása legkorábban jövőre, 2010-re várható.

A miniszter a típus első felszállását komoly mérföldkőnek tartja az orosz katonai repülés életében, ám a fejlesztés olyan összetett és olyan komoly kihívás az orosz repülőipar számára, hogy a gép első repülésére – szemben Alexandr Zelin vezérezredesnek, a légierő vezérkari főnökének tavaly december végént tett kijelentésével – a 2009-es évben semmiképp sem kerülhet sor.

Mint ismeretes, Zelin a Komszomolszk városában található KNAAPO repülőgépgyárban tett látogatását követően rendkívül bizakodó hangnemben nyilatkozott a projekt alakulását illetően.
Így már ismeretessé vált, hogy egy időben nem is egy, hanem egyszerre három gép építése folyik, amelyekből az elsővel még 2009 nyarára el akarják érni a repülésre alkalmas állapot szintjét.

A védelmi miniszter helyettesének mostani nyilatkozata azonban inkább azon hírekkel áll összhangban, hogy a társult partner (India) szerepe a programban még nem minden részletében tisztázott, így még messze vannak a prototípusok elkészültétől.

Címkéklégierő