Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jutalom az életmentésért

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: police.hu |  2021. május 9. 16:50

Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette azokat a rendőröket és a velük együtt járőröző honvédet, valamint közterület-felügyelőt, akik több idős embert mentettek ki egy égő épületből Budapest XV. kerületében.

police (1)

Egy panelház 8. emeleti lakásában keletkezett tűz április 28-án, délután 5 óra magasságában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, Szim Gergő Márk rendőr főtörzsőrmester, Galambos Laura rendőr törzsőrmester, Korcsmáros Ferenc rendőr őrmester és Sebestyén Ádám Zsombor rendőr őrmester öt percen belül a helyszínre érkeztek. Betörték az égő lakás ajtaját, de ott nem volt senki, így azonnal megkezdték a ház kiürítését. Több idős, mozgásában korlátozott lakót a karjukban vittek ki az utcára a rendőrök, Molnár Attila szakaszvezetővel, a Magyar Honvédség megerősítő szolgálatot ellátó beosztottjával, valamint Lakatos Zsolttal, a XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal segédfelügyelőjével.

Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya a négy rendőrt dicséretben és jutalomban részesítette, a honvéd szakaszvezetőnek és a közterület-felügyelőnek pedig Budapestért Emlékplakett díjat és jutalmat adott át.

Forrás: police.hu