Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi fények Camp Pannoniában

Szöveg: Palotás Levente hdgy. |  2010. január 3. 5:36

Talán a missziós szolgálat egyik legnehezebb eleme a családtagoktól, hozzátartozóktól, illetve barátoktól való távollét. Így van ez az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) katonái esetében is, mindenkit hazavárnak a szülők, feleségek, férjek, gyerekek, rokonok, barátok és nap, mint nap hazagondol mindenki, vajon mi lehet otthon.

Különösen nehéz mindenkinek a karácsonyi ünnepeket távol tölteni a szeretteitől, ilyenkor igazán fontos, hogy kint is megálljunk egy pillanatra és közösen ünnepeljünk. Camp Pannóniában is a teljes személyi állomány összegyűlt, a nagyobb közösségi rendezvényeknek otthont adó “fehér sátorban" és együtt töltötte a karácsony estét.

A szervezőknek sikerült igazi karácsonyi hangulatot varázsolni a sátorba, feldíszített fenyőfával, karácsonyi zenével, illetve ünnepi műsorral és természetesen a hazai ízeket felelevenítő vacsorával.

1595895046
 

Az estet Szabó László ezredes, az MH PRT parancsnoka nyitotta meg köszöntőjével, majd átadta a szót Rácz István főhadnagy tábori lelkésznek, aki ünnepélyes beszéddel emlékezett meg a karácsonyról.

Ezt követően közösen adtak át mindenkinek egy kis mikulás csomagot, amelyben néhány szem szaloncukrot, édességet és más finomságokat találtak a katonák. Az est fénypontja ezután következett, amelyet az újjáépítési csoport logisztikusai által elkészített karácsonyi menü adta.

A szakácsok igazán kitettek magukért, a katonák több különböző fogás közül választhattak, ízletesebbnél ízletesebb ételek sorakoztak az asztalon és még a karácsonyi bejgliről sem feledkeztek meg.

A táborban nem volt olyan személy, aki éhen maradt volna, mivel a szolgálatban lévők váltásáról is gondoskodtak a parancsnokok, így mindenki részesülhetett az ünnepi hangulatból és vacsorából.

A karácsonyi ünneplés zárásaként éjfélkor Rácz István főhadnagy celebrálta a Szentestéhez hozzátartozó éjféli misét, amelyen szintén szép számmal jelentek meg a táborlakók. Ezzel vált teljessé a karácsonyeste, amelyet sikerült meghitt, bajtársias légkörben megünnepelni, közösen gondolva szeretteinkre és felidézve az otthon hangulatát.

1595895046
1595895047