Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai helikopterrel menekülnek a thaiföldi képviselők

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. április 7. 13:08

A thaiföldi „vörös inges” tüntetők egy csoportja a rendőrkordont áttörve behatolt szerdán a bangkoki a parlament területére, de az épületbe egyelőre nem jutottak be – jelentette a helyszínről egy tudósító. Az előző nap több tízezer „vörös inges” árasztotta el a főváros utcáit.

A demonstrálók szombat óta tartják megszállva a főváros turisták által látogatott központi negyedét, ahol számos luxushotel, bevásárlóközpont és bank található.

Thakszin Sinavatra száműzetésben élő megbuktatott kormányfő hívei több hete tüntetnek a fővárosban Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök azonnali távozását és új választások kiírását követelve.

A thaiföldi kormány hétfőn beadványban kérte a bangkoki bíróságtól a több tízezer „vörös inges" ellenzéki tüntetésének leállítását.

A thaiföldi hadsereg kommandósai helikopterrel menekítettek ki parlamenti képviselőket a bangkoki törvényhozás épületéből.

Egy Black Hawk típusú helikopter szállt le a parlament területén öt géppisztolyos katonával, és elszállított több minisztert és képviselőt – közölte a szolgálat. Az INN televízió szerint Szuthep Thaugszuban kormányfőhelyettes is köztük volt. Más képviselők a falakon át már korábban elhagyták a területet.

Címkékhelikopter