Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai tiszteletadással búcsúztatták dr. Borbély Csaba orvos századost

Szöveg: Perjés Zoltán |  2011. június 21. 15:32

Pécsett búcsúztatták az Afganisztánban tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Borbély Csabát június 21-én, kedden. Az orvos századost katonai tiszteletadással helyezték végső nyugalomra a családja, barátai, katonatársai és tisztelői jelenlétében.

1595920576
Borbély Csaba 1967-ben látta meg a napvilágot Lengyeltótin. A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 1995-ben. Klinikai orvosként kezdte orvosi pályáját Pécsett, majd Szigetváron dolgozott belgyógyász gyakornokként. Belgyógyász szakorvosként végezte munkáját Siklóson, Komlón és Szekszárdon, mindeközben folyamatosan képezte magát tovább a szakmája legújabb ismereteivel, kutatási eredményeivel. A Magyar Honvédség szerződéses állományába 2010. szeptemberében lépett és az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ Egészségügyi Biztosító Szervek, Csapat és Misszió Egészségügyi Biztosító Részlegének lett a részlegvezetője. 2011. februárjától az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők műveleteiben résztvevő MH Tartományi Újjáépítési Csoport 10. váltásának volt az egészségügyi tisztje.

A 44 esztendős orvos százados tragikus hirtelenséggel távozott közülünk Afganisztánban.
Június 10-én, pénteken, magyar idő szerint a reggeli órákban lett rosszul, életét a kilagayi amerikai központban a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, a katonaorvos valószínűleg szívinfarktust kapott.

Dr. Borbély Csaba végső búcsúztatása méltó főhajtás volt egy nagyszerű ember, egy kiváló orvos emléke előtt. A búcsúbeszédet dr. Németh András orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség Honvéd Egészségügyi Központ parancsnoka tartotta. Elmondta, az elhunytat a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti. Gondolatait így zárta: „Úgy gondolom és úgy gondoljuk, hogy elhivatottsága és kitartása az Afganisztánban lévő missziós állománynak is adhat erőt a folytatáshoz és adhat erőt nekünk is nehéz helyzeteinkben. LEGYÜNK MINDNYÁJAN BÜSZKÉK RÁ!"

1595920576
 
1595920577
 
1595920577

 Fotó: Rácz Tünde