Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kedvcsináló látogatás a tatai lövészeknél

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. december 12. 9:03

Mintegy 130 érdeklődő civil tett látogatást a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság tatabányai toborzóirodája és a Munkaügyi Központ Fejér megyei kirendeltsége által szervezett eseményen a látogatók egy teljesen hétköznapi kiképzési nap eseményeibe nyerhettek betekintést.

A laktanyába érkezésüket követően megtekintették a Lövész Zászlóalj speciális – békefenntartói irányultságú – kiképzési feladatát, mely alatt a foglalkozást vezető Herczog Gergely főhadnagy el is magyarázta, hogy mit, és miért csinálnak a katonák.

Bár az ellenőrző-áteresztő pontot ért támadásnál a támadók és a védők is csak vaklőszert használtak, az akció-reakció olyan valóságszerűre sikerült, hogy többen is összerezzentek.
Míg az érdeklődők teljes átéléssel a lövészeket figyelték, Miksó Lajos, a lövészdandár személyügyi főelőadója elmondta, hogy a látogatás több szempontból is hasznos.
Egyrészt tájékoztató jellegű, ugyanis a sorkatonai szolgálat 2004. évi megszűnése óta a fiatalok kevesebb információval rendelkeznek a professzionális haderőben zajló életről. Másrészt, akiket megfogott ez a kihívásokkal teli hivatás, azok egy kis ízelítőt kaphattak a katonaéletről, tájékozódhattak az élet- és munkakörülményekről, és a toborzóirodában, amikor a jelentkezési lapokat töltik ki, már legyen egyfajta rálátásuk a rájuk váró feladatokra.

A népes csapat ezután előadást hallgatott meg a lövészdandárról az alakulat rendezvénytermében, majd ezt követően megtekintették a laktanyát.
A látogatás végén az alig öt éve épült modern legénységi szállót tekintették meg.

1595882424