Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kemény hónapokon vannak túl

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. november 23. 11:12

Augusztusban kezdte meg a kiképzést, az a 88 hallgató – köztük 10 hölgy – akik a mai napon sorakoztak fel az MH Központi Kiképző Bázison, hogy a katonai alapismeretek elsajátítása után elbúcsúztassák őket.

2007. november 23-n az MH Központi Kiképző Bázis teljes személyi állomány ünnepélyes sorakozó keretében búcsúzott el a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem három hónapos alapkiképzésen részt vett hallgatóitól.

Augusztus 22-n 89 hallgató, köztük 10 ifjú hölgy kezdte meg a katonai alapismeretek elméleti és gyakorlati elsajátítását és az eredményes vizsgák után – egy kivételével – valamennyien felsorakoztak a bázis Kossuth terén az ünnepélyes kibocsátásra.

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, bázisparancsnok beszédében hangsúlyozta: mind a hallgatók, mind a kiképzők kemény munkát végeztek azért, hogy a három hónap alatt a hallgatók katonai ismeretekben, fizikai állóképességben, bajtársiasságban megerősödve folytathassák tanulmányaikat a Nemzetvédelmi Egyetemen.

A parancsnok kiemelte annak fontosságát, hogy az elsajátított alapismeretek további gyarapítása, amely elengedhetetlen a tiszti tanulmányok sikeres folytatásához, s majd a későbbiekben a hazai szolgálathoz vagy nemzetközi misszióban való helytálláshoz. Ehhez adta meg az alapokat Szentendrén a Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázisa.

Az ünnepségen részt vett Dr. Nagy Kálmán ezredes, a ZMNE főtitkára, aki – elismerve a kiképzés eredményes befejezését átvette a hallgatókat az egyetem nevében, illetve köszönetet mondott a Központi Kiképző Bázis parancsnokának és kiképző állományának.