Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kémkedéssel vádolnak egy 19 éves lányt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 6. 20:29

Külföldi hatalom javára végzett kémkedés miatt vádat emeltek Szíriában egy fiatal lány ellen, akit már 2009 decembere óta őrizetben tartanak – adta hírül a BBC News brit hírportál. Egy szíriai tisztségviselő az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: a 19 éves Tal al-Mallohi illegális tevékenysége nyomán egy külföldi állam ügynökei támadást intéztek a nemzeti hadsereg egyik tisztje ellen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tinédzser letartóztatása összefüggésben van-e internetes naplójával, amelyben a palesztinok szenvedéseit középpontba állító írásokat is közölt.

Mallohinak ezen a héten kell megjelennie a bíróság előtt.

A lány szülei kilenc hónap után múlt csütörtökön láthatták először gyermeküket. Az édesapa, Doszar al-Mallohi szerint lánya jó egészségi állapotban van.

A fiatal szabadulása érdekében nemzetközi jogvédő csoportok többször felemelték szavukat.

„Az, hogy egy középiskolás diákot vád nélkül tartanak fogva kilenc hónapon át, jól példázza a szíriai hatóságok kegyetlen és zsarnoki viselkedését" – jelentette ki egy közleményben Sarah Leah Whitson, a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő csoport közel-keleti igazgatója.

Az Amnesty International arra figyelmeztetett, hogy Mallohit akár kínzásoknak is alávethetik tekintettel arra, hogy a jogvédő szervezet eddig már 38 különböző, fegyencek ellen alkalmazott kínvallatási módszert dokumentált Szíriában.

Címkékjog