Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kerek évfordulósokat köszöntöttek Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2022. március 4. 19:12

Jelentős figyelmet fordítanak az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél arra, hogy a katonákhoz, honvédelmi alkalmazottakhoz köthető jeles eseményekről, évfordulókról kellőképp megemlékezzenek.

k_IMG_3374

Nincs ez másként a kerek születésnap esetében sem: legutóbb Dömök László zászlóst és Vajda Ferenc főtörzsőrmestert köszöntötte Koronczai Tibor alezredes, a katonai szervezet parancsnokhelyettese, aki Vokla János ezredes, ezredparancsnok üdvözletét is tolmácsolta az ünnepeltek részére.

A szabadszállási születésű Dömök zászlós az alakulat híradó századánál tölt be vezénylőzászlósi beosztást. 2001-ben került a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradózászlóaljhoz. 2011-től szolgál a negyvenhármas ezred kötelékében. Általános törzszászlósi előmenetelével kapcsolatos tanfolyamát a szentendrei MH Altiszti Akadémián végezte. Többször megfordult jelenlétfokozó közterületi járőrözésben, de határbiztosítási feladatokat is ellátott. Munkáját számos alkalommal jutalmazták emléktárggyal, elismerő oklevéllel: átvehetett több szolgálati jelet is, például a migrációs válsághelyzet kezeléséért vagy az árvízvédelemben végzett tevékenységéért, illetve az Altiszti-legénységi Szolgálati Jellel is elismerték. László mindezeken túl béketámogató célfelkészítéseken is részt vett.

A budapesti születésű Vajda főtörzsőrmester katonazenészként szolgál a székesfehérvári alakulatnál, zenész altiszti beosztásban. Trombitatanár és kamaraművész végzettsége okán katonaként is ezt a pályát ,,tapossa” 2008 óta.Több jelenlétfokozó közterületi járőrfeladatban vett részt Székesfehérváron, Gárdonyban és Siófokon, de oltópontok ideiglenes támogatási feladataiból is kivette a részét. Munkáját korábban emléktárggyal és Altiszti-legénységi Szolgálati Jellel is elismerték. 2011-től katonazenészként végzi szolgálatát a katonai szervezet alá tartozó Székesfehérvár Helyőrségi Zenekarban.

Dömök zls.
Vajda ftörm.