Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készülés a minősítő gyakorlatra

Szöveg: MH KIKCSF, MH SKF | Fotó: Révész Csaba |  2022. november 25. 22:15

Megtartották a Székesfehérváron települő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) jövő évi minősítő gyakorlatának Fő Tervező Konferenciáját. A Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség szervezésében november 23-án és 24-én gyűlt össze hazai és nemzetközi szakembergárda a gyakorlattal kapcsolatos feladatok tervezése érdekében.

RCS_0808_csop_1

A STRONG BASTION 2023 számítógéppel támogatott parancsnoki és törzsvezetési gyakorlat fő célkitűzése, hogy értékelje az HQ MND-C felkészültségét magas intenzitású, hagyományos háborús műveletek tervezésében és vezetés-irányításában. A 2023. év kiemelt kiképzési feladata egyúttal a hadosztály minősítő gyakorlata is, amely során a teljes műveleti készenlét eléréséről kell majd tanúbizonyságot tenniük.

A konferencián az érintett katonai szervezetek képviselői mellett jelen volt Somogyi János dandártábornok, az MHP törzsfőnökének műveleti helyettese, valamint Antal László dandártábornok, kiképzési csoportfőnök is. A tervezői eseményen emellett megjelentek a NATO Rapid Deployable Corps ESP (NRDC-ESP) szlovák és horvát keretnemzeteinek delegáltjai is, akik a végrehajtás során az elöljáró parancsnokság szerepét fogják majd betölteni.

Címkékkonferencia