Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KFOR Családi Nap Debrecenben

Szöveg: Nagy Ferenc őrnagy |  2011. október 2. 14:41

A missziós felkészülés ideje alatt első alkalommal rendeztek családi napot szeptember 24-én az MH KFOR Kontingens még külszolgálatra készülő hatodik váltásának állománya részére. A felkészülő katonákat és családtagjaikat Polyák András alezredes, a kontingens tervezett parancsnoka köszöntötte.

A debreceni Kossuth laktanyában megtartott rendezvényen részt vevők tájékoztatást kaptak a koszovói biztonsági helyzetről, valamint a katonákra a műveleti területen váró feladatokról.
A dandár által a külszolgálat idején kínált  családtámogató programokat, illetve az alakulat Humánszolgáltató Irodája által a családtagok részére biztosított lehetőségeket a személyügyi főnökség képviselője ismertette. A katonákat és hozzátartozóikat érő hatásokról pedig a dandár pszichológusa tartott előadást.

Mialatt a felnőttek a tájékoztatókon vettek részt, addig a gyermekek a sportcsarnokban megrendezett programokat látogathatták meg. A kézműves foglalkozásokon, az ugráló várban és a különböző ügyességi játékokon a kicsik és a nagyok egyaránt jól érezték magukat.