Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kaposváron is elindult a Katonasuli

Szöveg: Kátai Róbert százados |  2011. október 2. 16:47

Együttműködési megállapodást írt alá Kaposvár egyik középiskolájának igazgatója és a városban állomásozó logisztikai ezred parancsnoka szeptember utolsó hetében. Ezzel a somogyi megyeszékhelyen is megkezdődött a honvédelmi ismeretek tárgy oktatása.

1595925346
A Katonasuli programhoz történő csatlakozás gondolata nem új keletű a kaposvári Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, már tavaly is tettek erre irányuló lépéseket. Az elmúlt esztendőben elkezdett előkészítés mára meghozta gyümölcsét.
A honvédelmi alapismeretek tárgy oktatása érdekében szeptember 29-én Horváth Miklós, az iskola főigazgatója és Bárdos Antal ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka  együttműködési megállapodást írt alá.
Az eseményre a most induló 9/K, azaz katonai osztály tagjainak jelenlétében került sor, akik így első kézből tapasztalhatták meg mind igazgatójuk, mind az ezred katonáinak – a parancsnoknak, az előkészítést végző személyügyi főnöknek és leendő oktatójuknak – elkötelezettségét.

Bárdos Antal ezredes köszöntőjében kiemelte, hogy a honvédelem a nemzet minden polgárának alkotmányban rögzített kötelezettsége. Örömének és megelégedettségének adott hangot, hogy a diákok ilyen fiatalon érdeklődnek a honvédelem iránt.
Horváth Miklós válaszbeszédében hangsúlyozta, hogy az osztály tagjaival szemben magasabb elvárások fogalmazódnak meg. Ők az elsők Kaposváron, akik honvédelmi osztályba járnak, ezáltal példaképek, a nemzet iránti elkötelezettség és a hazafiság példaképei. Elvárja, hogy ennek megfelelően is viselkedjenek, nemcsak a tanintézetben, hanem annak falain kívül is.

Az ünnepélyes aláírást követően Bárdos ezredes bemutatta az osztály leendő „mentorát", Schiszler László századost, az ezred kiképző tisztjét, aki pedagógus végzettséggel is rendelkezik. Schiszler százados elmondta, hogy már az első találkozás alkalmával is figyelte a diákok tekintetét, amiből számára egyértelműen kiderült, hogy értelmes, érdeklődő fiatalokról van szó, akikkel közösen messzire el lehet jutni.

1595925346