Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ki lett a legjobban kiképzett?

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 9. 8:00

Újabb alapkiképzés ért véget az MH Központi Kiképző Bázisán, amely zárásaként 134 fő teljesítette sikeresen a záróvizsgát és került kibocsátásra a saját alakulatához. A szerződéses legénységi állományú katonák március 4-én vonultak be a bázis Mecséri János Kiképző Osztályához a 14 hetes alapkiképzés végrehajtására.

A 3 hónapos intenzív kiképzési időszak alatt elsajátították mindazokat a katonai alapismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a Magyar Honvédség rendszerébe bekerülő katonák számára. A honvédek azokra az alapokra építhetnek a továbbiakban, a kötelékkiképzések, a szakkiképzések és a napi életük során, amelyeket itt Szentendrén tanultak meg és hajtottak végre a gyakorlati felkészítések során.

A kibocsátásra ünnepélyes keretek között került sor, a végzős állomány tiszteletére felsorakozott a kiképző bázis és a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola teljes állománya. Az ünnepségen megjelent Frigyer László mk. dandártábornok, a HM Haderőtervezési Főosztály főoosztályvezetője, Lakner Pál dandártábornok, protestáns tábori püspök, Bogdán Tibor törzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa és az alakulatok vezénylő zászlósai.

Az ünnepi sorakozón dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka köszöntötte az állományt. Beszédében kiemelte, hogy fontos feladat hárul az innen kikerülő katonákra, a Magyar Honvédségnek nagy szüksége van rájuk itthon és külföldön egyaránt. Isaszegi tábornok megköszönte a kiképzők és a kiképzést biztosítók felelősségteljes és fáradhatatlan munkáját.

A kibocsátón Frigyer dandártábornok adott át elismeréseket és tárgyjutalmakat a kiképzési időszakban legjobban teljesítő kiképzendőknek és kiképzőknek. Hamerszki Margit honvéd a „legjobban kiképzett", Szakál Zsolt honvéd a „legsportosabb kiképzendő" és Pekola Tamás honvéd a „legkitartóbb kiképzendő" címet nyerte el. A kiképző osztály állományából Nyiscsák István főtörzsőrmester és Vidra Zsolt őrmester kapott elismerést a kiemelkedő munkájáért.