Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihívás napi együttfutás

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados, Törőcsik Krisztina |  2011. május 29. 12:22

Hagyományteremtő szándékkal, rendhagyó ezredsorakozóval vette kezdetét a Kihívás napi együttfutás, május 25-én Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.  Az alakulat katonái gyakorlóöltözetben teljesítették az 5,6 kilométeres távot. Minden év májusának utolsó szerdáján világszerte megrendezik a kihívás napját, azzal a céllal, hogy minél több ember szokjon rá a napi rendszeres testmozgásra. A kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából, 1991-ben érte el Magyarországot és napjainkra a legnagyobb nemzetközi szabadidősport rendezvény lett.

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred – az idei évben először – együttfutással ünnepelte a napot. A törzs és az alegységek az alakulótéren sorakoztak fel és a rendhagyó ezredsorakozón Kovács Ferenc mérnök ezredes köszöntötte a személyi állományt.

Mint elhangzott: a futást a közös sport, az összetartozás jegyében hirdette meg. A parancsnok hangsúlyozta az erőnlét, a fizikai állóképesség, a testmozgás fontosságát. Mint elmondta: naponta számtalan példa van arra, hogy katonák önállóan vagy alegység kötelékben kiképzési foglakozás keretében a sportpályán, kondicionálóteremben edzik testüket.

Mosonyi József törzsőrmester irányítása alatt jó hangulatú bemelegítéssel kezdődött a közös sportolás. A hasznos, és egyben ajánlatos gyakorlatokat követően az ezredparancsnok kiadta a vezényszót: „Irány utánam, futás indulj!"

Több százan indultak el, hogy teljesítsék a távot, egészen pontosan a laktanya körbefutását.
A rendezvény sikerén felbuzdulva, a következő hónapokban újra együtt fut majd az ezred.

Fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred