Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kishuszártoborzó Szombathelyen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szakál Szebáld, Katona Tibor (MTI) |  2023. március 15. 19:24

„Újra a veszélyek korát éljük, azzal kell szembesülni, hogy a szomszédságban háború dúl, amelyből a magyaroknak ki kell maradniuk” – mondta a honvédelmi miniszter, aki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Szombathelyen mondott ünnepi beszédet szerdán a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényén.

DKATT20230315005

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: a béke pártján állunk, ki kell maradnunk ebből a háborúból, viszont „szárazon kell tartanunk a puskaport”.

Hozzátette: éppen ezért építenek ki egy olyan magyar hadsereget, amely modern, csúcstechnológiát használ, ugyanakkor a magyar katona ősi erényeire építkezik, köztük az 1848/49-es forradalom és szabadságharc huszárjainak példájából is merít.

„A modern technológiából és a magyar ősi hagyományokon alapuló katonavirtusból lesz ismét olyan magyar haderő, amely aztán, bárhogy alakuljon is az, ami a szomszédságban történik, képes megvédeni Magyarországot” – mondta.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a vasi múzeumfaluban Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökével, Szombathely országgyűlési képviselőjével együtt avatta fel a játékos próbát teljesítő általános iskolás kis huszárokat, átadva nekik egy-egy papírból készült huszárcsákót.

DKATT20230315011