Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló együttműködés a biztonságos repülésért

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: Szedmák Péter főhadnagy |  2024. március 4. 14:07

A „Legjobb üzleti partner díj 2024” adományozásával ismerte el a HungaroControl Zrt. az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központtal több területre kiterjedő kiváló együttműködést.

MHLMVIK-HungaroControl_Szedmák_Péter_főhadnagy_1

A veszprémi alakulat valóban szoros és sokrétű kapcsolatot ápol a HungaroControllal. A polgári és katonai repülések biztonságos megszervezése megköveteli a napi szintű folyamatos koordinációt a szolgálatok között, emellett egy, a HungaroControl számára újszerű vállalásukban is a központ volt a legfontosabb partnerük. Tavaly ősszel ünnepélyes katonai esküt tettek a HungaroControl állományából önkéntes tartalékos szolgálatot vállaló légiforgalmi irányítók a katonai alapkiképzésük lezárásaként Veszprémben. Közel kétéves előkészítő munka előzte meg ezt az alapképzést, amelyhez a katonai hivatás iránt elhivatott légiforgalmi irányító szakemberek csatlakoztak.

MHLMVIK-HungaroControl_Szedmák_Péter_főhadnagy_2_

A programot nagyon sikeresnek ítélték a résztvevők, és az együttműködés folytatásaként áprilistól a légiforgalmi irányítás elsődleges háttértámogatását biztosító mérnök-műszaki szakterületről önkéntes szolgálatra jelentkezők számára kezdődik meg a kiképzés Veszprémben.

Az elismerést Bardon Tamás ezredes vette át Tóth László vezérigazgatótól a HungaroControl hagyományos évértékelő eseményén. Tóth László kiemelte: az MH LMVIK hatékonyan támogatja társaságukat stratégiai céljaik elérésében, ezáltal hozzájárul a magyar légiforgalmi szolgáltatás színvonalának emeléséhez.