Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

M1 HadERŐ: vegyi anyagoktól a felderítésig

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: honvedelem.hu archív |  2024. március 4. 15:37

Ha kedd, akkor HadERŐ: folytatódik a Havaria Laboratórium bemutatása, megtudhatjuk, hogyan készül az MH Sportszázad a párizsi olimpiára és megismerhetjük Kreácsik Ákos alezredes felderítő munkáját. M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom” magazin, március 5-én, kedden 11.33-től!

Biologiai_mintavetelezo_labor_SP

Az adásban az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred nagyműszeres analitikai radiológiai laboratóriumról mesél Ladányi László törzszászlós és Szilágyi Kristóf főhadnagy. Bár az ott zajló munka nem olyan, mint a filmekben, de rengeteg változatos feladatot és sikerélményt tartogat a honvéd vegyészeknek. Krizsán Szabolcs százados, az MH Sportszázad parancsnoka a közelgő párizsi olimpia apropóján szólal meg. Az alakulatban mintegy hetven Európa-bajnoki vagy világbajnoki éremmel rendelkező élsportoló tevékenykedik.

A harmadik riport a honvédségi toborzókampányokról szól: választ kaphatunk azokra a kérdésekre, hogy mi készteti a fiatalokat arra, hogy olyan pályát válasszanak, ahol esküt kell tenniük, hogy hazájukat életük árán is megvédik. Végül pedig megismerhetjük Kreácsik Ákos alezredest, aki egy éve látja el az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred parancsnoki beosztását. A hat különböző missziót megjárt főtiszt a felderítőkatonák felderítő-értékelő tevékenységéről oszt meg jól ismert és kevésbé ismert információkat.

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en! Tartsanak velünk!

Csobánka_felderítők_tábori_kihelyezési_hét_HSZ
Címkékmagazin
Kapcsolódó cikkek