Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kíváncsiak voltak a laktanyára a külföldi diákok

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 9. 13:22

A Szegedi Tudomány Egyetem Hungarológiai Központjának közel 20 hallgatója tett látogatást április 8-án a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában, ahol az alakulat mindennapi életének bemutatása mellett lehetőség nyílt a gép- és harcjárművek, valamint a kézifegyverek megtekintésére is.

A Hungarológiai Központ amerikai, lengyel, észt és finn hallgatói általában fél-egy évet töltenek a Szegedi Tudomány Egyetemen, ahol a magyar nyelvvel és kultúrával ismerkednek. Durst Péter egyetemi tanártól megtudtuk: a céljuk elsősorban az, hogy a hallgatók – amennyiben lehetséges – minden héten más-más intézményben tegyenek látogatást, bepillantást nyerve ezzel hazánk szokásaiba.

1595875220

Többek között fogadták már őket óvodákban, középiskolákban, városházákon és Ferences Rendházban is. Mivel Vásárhely fazekas múltjáról is híres, így alkalmuk nyílt megtekinteni Szénási János műhelyét, a Furioso North – Star ménest, illetve négy éve a Zrínyi Miklós Laktanyába is ellátogatnak. Az alakulat mindennapi életének bemutatása mellett a hallgatók ilyenkor megtekinthetik a gép- és harcjárműveket, valamint a kézifegyvereket is. Mint kiderült a látogatásokat minden esetben alapos felkészülés előzi meg, majd azt követően beszámolókat kell készíteniük a látottakról és hallottakról.

1595875221
1595875221
1595875221
Címkékkultúra