Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koncerttel és kiállítással ünnepelt a zenekar

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. február 22. 8:43

Ismét megörvendeztette a MH. 25. Klapka György lövészdandár zenekara a tatai nagyközönséget, hiszen újévi koncertjük után, most egy jubileumi hangversenyt adtak a Magyary Zoltán művelődési központ színháztermében. A zenekar fennállásának ötödik évfordulója alkalmából megrendezett színvonalas előadáson a komolyzene, a jazz, és a könnyűzene akkordjai is megszólaltak.

A zenészek sikerét és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a vendégek nem csak az ülő, de az állóhelyeket is feltöltötték, sőt még a széksorok lépcsőjére is telepedett néhány zenebarát.
A nyitó szám után Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka mondott köszöntőt, szavaival felelevenítette a zenekar megalakulása és pályafutása alatti emlékékezetes pillanatokat. Kiemelte, hogy a helyőrségben megrendezett első katonazenekari találkozó igazi fesztiválvárossá tette a helyőrséget, melyre büszke lehet a dandár és a város egyaránt.

A koncert mellett egy kiállítással is kedveskedtek a zenekar tagjai az érdeklődőknek, melyet a helyőrségi klub kiállítótermében tekinthetnek meg az érdeklődők. Ezen a rendezvényen a zenészekről készült fotók, és az öt év alatt összegyűjtött emléktárgyak mesélik el a csapat termékeny és népszerű tevékenységét.

1595897418