Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korábban érkeznek a svájci gépek Finnországba

Szöveg: JETfly |  2010. április 7. 12:11

A szerződésben eredetileg tervezett időpontnál korábban érkeznek meg az első svájci Pilatus cég által gyártott PC-12NG típusú repülőgépek a finn légierőhöz. Az átadásra 2010 júliusában kerül sor, mintegy fél évvel korábban, mint azt az átadási grafikonban meghatározták. Az eredeti tervek szerint az első PC-12-esek csak 2010 negyedik negyedévében érkeztek volna.

Várhatóan április végéig megkezdődik Svájcban a finn repülőgép-vezetők képzése, akik a későbbiekben ezen a típuson fognak repülni. A képzés két részből áll; az első etapban Svájcban elméleti és szimulátoros képzés zajlik, majd a repülőkiképzést már Finnországban hajtják végre a kiválasztott pilóták.

A hat darab PC-12NG típusú repülőgép vásárlásáról szóló szerződést 2009 tavaszán kötötte meg a finn légierő a svájci céggel. Egy PC-12NG repülőgép katalógusára mintegy 4 millió dollár, így a hat darab gép beszerzése 24 millió dollárjába került Finnországnak. Ez a szám azonban akár kevesebb, de akár több is lehet a megrendelt repülőgépek konfigurációjának függvényében.