Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a katonák hazaszerető, szolgálatkész munkájáért

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. augusztus 23. 10:53

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Átvették oklevelüket a végzős honvéd tisztjelöltek

„Kiművelt, hazájukat szerető, bátor emberfők sokaságára bizony nagy szüksége van ma a nemzetnek” - jelentette ki Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2022-ben végzett honvéd tisztjelöltjeinek oklevélátadó ünnepségén, augusztus 17-én, szerdán, Budapesten.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

Légtérberepülés a Duna felett

Teljes gőzzel folyt az augusztus 20-i légiparádéra történő felkészülés. A Magyar Honvédség légierő alakulatainak részvételével augusztus 15-én, hétfőn légtérberepülést, avagy köznyelvben jobban használt főpróbát tartottak a katonai forgószárnyasok a Duna felett. A magyar légierő napjára eső begyakorlást dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is megtekintette.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

Az ünnepre szükség van

Az államalapítás és Szent István király emlékezetére tartott ünnepségen vett részt Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Székesfehérváron, augusztus 20-án, szombaton. A Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) képviseletében Schmidt Zoltán vezérőrnagy, az MHP logisztikai haderőnemi szemlélője vett részt a rendezvényen.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem