Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a katonáknak és tisztelet az áldozatvállalásért

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kertész László |  2020. augusztus 17. 15:24

Itt az ideje, hogy a magyar katona, aki esküjében megfogadja, hogy ha kell, az életét áldozza az ország, a nép békéjéért és biztonságáért, korszerű, modern technikai eszközökkel rendelkezzen – fogalmazott Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter augusztus 17-én, hétfőn, a tárca Budapesten tartott központi ünnepségén.

20200717_Stefánia_Palota_központi_ünnepség (6)

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartotta ünnepségét az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából a Honvédelmi Minisztérium. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntőjében kiemelte: István király szellemiségének köszönhető, hogy Magyarország megmaradhatott magyarnak, és hogy a magyar emberek magyarként élhetnek itt, Közép-Európában. Mint mondta, az uralkodó eszmeisége a mai napig érezteti hatását. „Ma is arra törekszünk, hogy Magyarország független ország legyen. Ma is arra törekszünk itt Európában, hogy a magyar emberek békében és biztonságban éljenek. István király volt az, aki erős hadsereggel teremtette meg mindennek az alapját” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a világban zajló események nagyon is indokolják a Magyar Honvédség fejlesztését, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program véghezvitelét.

„Ideje, hogy a magyar katonák, akik esküjükben megfogadják, hogy ha kell, az életüket áldozzák az ország, a nép békéjéért és biztonságáért, korszerű, modern technikai eszközökkel rendelkezzenek. És ezen korszerű technikai eszközök mellett pedig kiváló katonák legyenek, akik szakmájukat ismerik, akik az ország iránt elkötelezettek, lojálisak, és akikre bárhol, bármikor számíthat Magyarország és a magyar emberek. Technikai eszközöket bármikor vásárolhatunk. A legfontosabb maga az ember, a katona” – mutatott rá Benkő Tibor.

20200717_Stefánia_Palota_központi_ünnepség (9)

A honvédelmi miniszter az ünnep alkalmából köszönetét fejezte ki a Magyar Honvédség felé. Mint mondta, a katonáknak élen kell járniuk, példát kell mutatniuk a haza iránti elkötelezettségből, hűségből, áldozatvállalásból, olyannak kell lenniük, akikre példaképként lehet nézni.

A központi ünnepség elismerések átadásával folytatódott, amelyeket Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka adott át a kitüntetetteknek.

GALÉRIA