Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös futás az egészségért

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2022. május 10. 10:52

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred katonái a MATASZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete és a Vay Ádám Honvédség és Társadalom Baráti Kör együttműködésében közösen vettek részt a II. Ápolók Futásán május 7-én délelőtt, Nyíregyházán, az Erdei Tornapályán. Az egészségügyi dolgozók futását már második alkalommal rendezték meg az Élet Forrása Egyesület szervezésében.

Ápolók Futása_Nyíregyháza (1)

A sportrendezvényen részt vett Vantal Zsolt ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka, valamint az ezredtörzs és 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái, családtagjaik kíséretében.

A jótékonysági céllal megrendezett futáson négy és nyolc kilométeres távot teljesíthettek a résztvevők, de az idősebbek és kisgyermekes családok rövidebb távon is sétálhattak. A négy kilométeres futáson III. helyezést ért el Cservenyák József tartalékos százados, a II. helyezést pedig Mokánszki Norbert tartalékos törzsőrmester szerezte meg a zászlóalj állományából.

Ápolók Futása_Nyíregyháza (10)

A katonák az elmúlt időszakban nemcsak a futás során álltak az egészségügyi dolgozók mellé, hiszen a koronavírus-járvány idején többszáz katona segítette munkájukat, és az egészségügyi intézmények támogatásában is részt vettek.

A Honvédség és Társadalom Baráti Körök és a Magyar Tartalékosok Szövetsége számos rendezvényen képviselteti magát, hidat képezve a honvédség és a társadalom között. Egyesületeik kiemelt figyelmet fordítanak a honvédelem ügyének támogatására, a polgári lakosság és katonák kapcsolatainak erősítésére, a fiatalok hazafias nevelésére és a katonai hagyományok ápolására.