Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös tengeralattjáró

Szöveg: Trautmann Balázs |  2021. március 29. 19:18

Norvégia védelmi minisztériuma bejelentette, hogy sikerült megegyezni Németországgal, így a jövőben ugyanolyan vadász tengeralattjárókat fog beszerezni a két ország.

1_HDW-Class-212A-Submarine

A 2017 óta húzódó tárgyalások sikeres lezárultának eredményeként a Type212CD (Common Design) nevet kapott hajótípus a jelenleg is hadrendben álló, német Type 212A továbbfejlesztése lesz. A megrendelni tervezett négy egységből az elsőt 2029-ben kapja majd meg a királyi norvég haditengerészet. A teljes program értékét 45 milliárd norvég koronára becsülik.

A német védelmi minisztérium korábbi közlése szerint a német haditengerészet pedig a jelenleg szolgálatban álló hat Type 212A mellé két új 212CD-t vehet majd át. Korábbi információk szerint felmerült, hogy Lengyelország átvenne két német Type212A-t és ebben az esetben ezek helyett két újabb 212CD megrendelése várható.

A megnövelt hatótávolságú, sebességű és víz alatti tartózkodási idejű, új változat a kieli thyssenkrupp Marine Systems építi majd meg, méghozzá a 219-ben bemutatott új, ORCCA digitális harcászati és tűzvezető rendszerrel felszerelve.

Kép forrása: g7a6v6x7.rocketcdn.me

Címkékhaditechnika