Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai F-16-os zuhant le Németországban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. augusztus 12. 8:51

Németországban kedden lezuhant egy amerikai harci repülőgép, amelyen valószínűleg volt egy 100 kilogrammos gyakorlóbomba. A baleset oka egyelőre ismeretlen, a pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az F–16-os típusú gép a bajorországi Bayreuth térségében zuhant le egy erdős területen délelőtt fél tíz körül. A pilóta katapultált. BA BR bajor regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki és a térséget lezárták. A baleset oka egyelőre ismeretlen. A pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az amerikai harci gépen valószínűleg volt egy 100 kilogrammos gyakorlóbomba.

A gép minden bizonnyal a Bayreuth térségében fekvő Grafenwöhrnél működő kiképzőbázisról szállt fel és egy manőver közben zuhant le.
Grafenwöhr a közeli Vilseckben és Hohenfelsben működő bázisokkal együtt az amerikai hadsereg legnagyobb kiképzőközpontja az Egyesült Államok határain kívül. Nagyjából 10 ezer amerikai katona szolgál a bajorországi központban, amely 3 ezer polgári alkalmazottat is foglalkoztat. Az amerikai egységek NATO-partnerországok katonáival együtt gyakorolnak műveleteket a térségben.