Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alacsony a Duna vízszintje, bombát találtak a kikötőben

Szöveg: Szűcs László |  2015. augusztus 12. 7:46

A 32. héten, azaz augusztus 3-9. között 48 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 17 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ivanyik Alexandra, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1577 bejelentést kaptak.

Augusztus 3-án Visegrádra riasztották a Magyar Honvédség tűzszerészeit, mivel a Mátyás király Múzeum területén, építési munkálatok közben lőszereket találtak. A Pozderka Attila főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy összesen 11 darab Mauser karabély lőszer került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Augusztus 5-én Szombathelyről érkezett a bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy a Reismann János utcában, építési munkálatok közben egy 120 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátra bukkantak a munkások. A második világháborúból visszamaradt „leletet" a Debrődi Péter százados vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

Augusztus 9-én Rácalmáson akadt dolga a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: Duna alacsony vízállása miatt a kikötőben egy FAB-50-es típusú rombolóbomba került elő a vízből. A robbanótestet a Gyurits Tibor főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész